lördag, februari 24, 2007

Party i Singapore.

Lördagkväll på One Florence Close.

Ute i matsalen är det full fart. Minst en gång i veckan så verkar det vara nån sorts familjesammankomst här. Antar att det är en av tjejerna som håller i det här stället. Kanske är det alla tjejer. Mycket folk blir det iaf. Tyst smyger man förbi för att komma till toaletten medans dom äter och pratar. Ett och annat engelskt ord snappar jag upp men annars verkar det vara kinesiska. Eller nån variant av det.

I korridoren är det ganska tomt på skor. Det är ju lördag kväll så jag antar att många av de andra gästerna är ute och roar sig. Dricker Tiger-öl och Singapore Sling på Raffles.

Vad gör Rickard då? Just idag har det varit ganska lugnt. Han har försökt undvika internet i ett par dagar och pysslat med annat istället. Sightseeing tex. Men idag är han ganska seg och har mest knallat runt i omgivningarna och ätit mat uppe i gallerian.

Igår shoppade han loss på riktigt för första gången sen han kom hit. Han fick ju en ganska bra lön trots att han inte jobbat så mycket de senaste veckorna. Det måste ju firas. Så han sig bort till gallerian vid hamnen där han sett alla dom där coola skorna. Efter viss vånda och beslutsångest valde han ut ett par, men det är inte omöjligt att han återvänder dit igen. Skor som i Sverige kostar runt tusenlappen men går loss för under 600 spänn här i Singapore, sånt går inte att ignorera. Speciellt när det är Rickards favoritmärke. Jösses, vilken tjej han är.

Ja ja. För att få lite hår på bröstet igen så åkte Rickard upp en våning i samma köpcentrum och kom till elektronikvåningen. Här var målet ett par hörlurar till datorn på rummet. Han är lite kräsen på den fronten och hittade ett par drömlurar för runt en tusing, men tog ett djupt andetag och ställde ifrån sig dom. Men hjälp av en säljare hittade tillslut Rickard ett par som tillfredsställde hans behov av trumhinnemisshandel. Och det för 300 spänn. Som hittat tyckte Rickard.

I klädesväg så gick Rickard bet, sånär som på en ny keps (och skor då förstås).

Han skulle oxå vilja ha ett par ris/nudelskålar med sig hem men har ännu inte hittat något som passar. Kanske får han helt enkelt sno ett par från nån foodcourt. Det skulle ju vara en syn om inte annat. Rickard springer för livet, skrikandes som en liten flicka, med famnen full av risskålar med ett gäng galna kineser efter sig men påkar i högsta hugg.

Nä...jag tror vi shoppar istället...ja det gör vi...

5 kommentarer:

Bästis. sa...

Haha. Jag vill se dig skrika som en tjej! Ja. Kom igen då. Bara för mig?;)

Lolle sa...

Haha! Kul att se att jag inte var den enda som vill se dig skrika som en tjej... :D

Anette sa...

Snälla, om du bestämmer dig för att sno från nån food court, kan inte du hojta till innan om vilken så jag kan åka dit, ställa mig i ett hörn och titta på? Det där låter som en syn för bra för att missa ;)

PS! Har länkat till dig, hoppas det var okej....

Rickard sa...

Anette, det ska jag med glädje göra. Dessutom ska jag utrusta dig med en videokamera så att resten av mina lilla läsarskara kan få bevittna denna händelse.
Om inte annat kan du få tipsa mig om bra affärer eller marknader med skålar... :)

(länka för guds skull, länka)

Anette sa...

Haha, I'm game if you are ;) Nämn bara tid och plats så är jag där och hjälper dig dokumentera det för eftervärlden.

Om du nu väljer alternativet att handla skålarna istället, vilket jag tycker vore otroligt tråkigt *S*, så kan du nog hitta dom lite överallt. Varuhusen, Carrefour...och i den stora turistfällan, Chinatown. Borde inte vara svårt att hitta, tycker jag ser såna skålar precis överallt.