onsdag, april 11, 2007

framtidstro

På många sätt så har Rickard förändrats en del det senaste halvåret. Vissa saker som betydde mycket förut känns inte lika viktiga längre. Och istället har andra saker tagit över och blivit mer viktiga. Saker som inte gav mig nånting alls förut. Som ikväll när jag tog en lång promenad med H. Bara ordet promenad gav mig kväljningar förut. Nu är det ganska ok faktist. Det är skönt att komma ut. Andas ren luft i skogen. Lyssna på alla ljud. Bruset från vågor. Fågelkvitter. Jag vet, det låter sjukt när det kommer från mig...
Nu kanske jag blir dömd i tysthet av folk som inte känner igen såna här drag hos mig. Kanske kan folk se en positiv vändning. Så som jag gör.
Storstadsmänniskan i mig kommer ju såklart aldrig försvinna. Fortfarande kan jag drömma om en takvåning i New York. Eller en liten ateljéskrubb i Paris. Men jag har väl vidgat mina vyer lite. Och det har jag väl för avsikt att fortsätta med.

Det var väl omkring tiden när jag bytte jobb för några år sen som jag stannade lite i min utveckling. Eller hur man nu ska uttrycka det. Det var väl när jag var 23, 24 nånstans. Jag lämnade Posten och flyttade in hos Shell. Bytte snabba, lätta steg som brevbärare till att bli en coladrickande soffpotatis som jobbade och stressade alldeles för mycket. Jag vet inte hur det låter för en utomstående men åren som följde där var inte så hälsosamma. På något sätt. Men nu...vid 29 års ålder så börjar jag känna att vändningen är på gång. Jag har 30 kilo att skala av från kroppen och jag måste lära mig att slappna av igen. för det är jag värdelös på. Singapore-resan var en bra början som sagt. Skogspromenader med H är en bra fortsättning. Den 28 april börjar nästa steg. Kanske funkar det inte. Men prova kan man alltid.

(förlåt för eventuella stavfel och glömda ord. jag är trött va)

3 kommentarer:

Bästis sa...

Nu blir jag nyfiken. Vad händer 28 april? Det har inte du berättat för mig. Och bästisar måste få veta allt. Nåja, nästan iaf:)

Rickard sa...

Haha...har nog bara glömt att berätta. Ingen annan vet, förutom Hanna då som drog med mig. Ska köra en variant på viktväktarna, kan man väl säga. Lite hälsomöten, personlig coach, byta ut lite mat mot nyttiga milkshakes och vitaminer. Herbalife...kanske har du hört om dom, ganska många som pysslar med det. Vet inte om det funkar på mig men värt ett försök iaf.

Anonym sa...

Ohhh jag har hört att man kan lukta illa av sånt... Fast det är säkert brutalt nyttigt. Härligt att du har börjat ditt "nya" liv. Det är fler som behöver ta sig i kragen ;)

Själv har jag precis avgett ett löfte till mitt team här på jobbet.
/Monster Micke