fredag, augusti 24, 2007

4

Jag blev utmanad att fylla i den här lilla...enkäten...och det är ju ett bra sätt att få lite liv i bloggen.....sååå...då kör vi:

4 jobb jag har haft:

Om vi räknar baklänges:
-Alltiallo, brorsan elfirma. Jag har fortfarande svårt att definiera mina arbetsuppgifter på mitt nuvarande jobb för jag gör.....allt. Jag är fixaren.

-Posten. Även där har jag jobbat med allt möjligt...allt från brevbärare till att stå bakom kassan på ett Postcenter.

-Väktare. Under ett intensivt halvår jobbade jag med att skramla med nycklar och gripa en och annan snattare. Men allt för få lediga dagar skrämde bort mig!

-Stationssäljare på Shell. Jobbade på Solnamacken under två år. Slitigt men ganska kul när man tänker tillbaka på det.
4 filmer jag kan se om och om igen:

- Sagan om ringen-triologin har jag sett många gånger och snart är det dags igen. 12 timmars-maraton någon?

-Lost in translation. Med min favvo Bill Murray. Den filmen blir jag glad av på nåt sätt.

-Mina musik-dvd:er. Här kan jag inte välja ut nån favvo direkt. Men dom rullar allt som oftast. Jag har en bunt med Alanis, förstås, och Depeche, Metallica, Aimee osv...

-You and me and everyone we know. Såg den här tidigare i somras och vill gärna se den fler gånger. Så den står på önskelistan.


4 Städer jag har bott i:
- Stockholm, såklart. Här har jag flyttat runt en hel del. Växte upp i Nacka. Sen har det blivit en sväng i Täby, några år i Tyresö, mitt första egna i Bromma, innan jag hamnade här i Järfälla där jag haft 3 olika tak över huvudet. Här stannar jag ett tag till...tror jag.

-Hörnefors utanför Umeå. Ett litet litet ställe med 3000 invånare. Hit flyttade jag pga kärleken när jag var ung och dum. Eller vad var det egentligen? Förtjänar ett eget långt blogginlägg nångång. Bodde bara där nån månad.

-Kiruna. Här gjorde jag lumpen. Bodde i en litet hus ute vid flygplatsen i 9 månader. Vi var bara 4 stycken "soldater" som skötte ruljansen på den militära delen av flygplatsen. Alla 08-or. Det var här jag började festa på allvar. Det blev några kvällar på Statt och...och...minns inte vad ställena hette...men iaf.

-Får jag räkna Singapore? Bodde ju ändå där i 5 veckor. Tänker ofta på min tid där som gick så fort så fort. Känner saknad när jag tittar på bilder och tänker tillbaka på mina veckor där. Idag mår jag bättre och skulle utnyttja tiden där på ett annat sätt. Men det var ändå livsviktigt för mig att komma bort då. Att knalla runt på dagarna med kameran och sen sitta nätterna igenom och prata med folk hemma via msn var finfin medicin för min sargade själ. För att uttrycka mig lite pretantiöst.


4 tvserier jag har tittat på:

Tv-serier...har missat det mesta den senaste tiden...tittar inte alls så mycket på tv längre. Brukar isf hålla mig till sitcoms. Men..

- Lost gillade jag från första början. Sen blev det lite för mycket frågetecken ett tag. Och så tappade jag fokus när jag inte hade tv i några månader och allt var lite rörigt. Nu ligger jag en hel säsong efter...men de avsnitten ligger på datorn..ska bara ta mig tid.

- Scrubs. Den tittar jag ofta på. Så ofta jag kan. På datorn, på tv. Ge mig Scrubs! Har jag berättat att jag är kär i Elliot Reed? Jo, så är det.

- Six Feet Under såklart. Det ska vara lite drama och fullt av trasiga männoskor. Då är det som bäst. Måste se den från början nångång... har missat många avsnitt där.

- Nu börjar det bli svårt...hm. Får ta en sitcom till. Seinfeld. Oxå en sån serie som jag kan titta på varsomhelst närsomhelst. Skratta är alltid bra.

4 favoritlåtar (just nu) :

Har svårt att välja 4 ur en stor hög favoriter så tar de 4 mest spelade ur ITunes.

1. Video - Aimee Mann
2. Excuses-Alanis Morissette
3. Frantic-Metallica (när jag är förbannad,vilket verkar vara ofta)
4. The Maker-Willie Nelson.

Inga konstigheter där. Känner man mig så blir man inte förvånad.


4 favoriträtter:

- Lax för gud skull! Det kan jag leva på.
- Jag är en hamburgerkille. Gärna hemmagjorda med tex guacamole på.
- Köttfärssås av olika sorter, med bönor å grejer.
-Kyckling.


4 platser/länder jag vill besöka:

- Kanada och USA. Vi köper en bil och kör en roadtrip.
- Australien och Nya Zeeland. Vi tar med oss bilen dit.
- Tokyo. Japan över huvudtaget.
- Lofoten. Bo i en liten fiskeby och titta på havet.

4 ställen där jag känner mig bekväm:

- Här. Vid datorn. Fast jag sitter nog här för mycket.
- Sängen. Gillar den där stunden när jag lagt mig och ligger och zappar en stund innan jag ska somna.
-I "min" soffa nere hos Hanna. Där sitter vi och pratar. Brukar säga att jag är på semester när jag är där.
-När vi går längs Mälaren genom Kallhällsskogarna. Har alltid gillat vatten. Och nu när jag upptäckt tjusningen med skogspromenader så är det ett bra ställe att gå på.


Slut. Nu är det din tur.

Inga kommentarer: