onsdag, november 05, 2008

extas

det är egentligen alldeles för tätt inpå för att kunna beskriva hur det var. och det är svårt ändå för man måste nästan ha varit där. men ingen som läser det här är ju inte ovan vid en konsertupplevelse så det går säkert att föreställa sig.

de är så speciella och magiska med sitt gitarrgnisslande och trumhamrande och när de ibland bara öser på så sitter man bara och gapar och vill att tiden ska stanna. ingen av mina favvislåtar lät lika bra som i min mp3-spelare, det måste jag nog säga. men så spelade dom flera nya, mäktiga som var helt furiösa.

finalen...de fyra extranumren var sanslöst bra. tre gitarrister och en basist radar upp sig framför en trummis som slår skiten ut sina trummor och alla öser på så det ryker om förstärkarna. jag blev nog än lite dövare men det var det värt. gör er själva en stor tjänst och titta på hela klippet.


5 kommentarer:

K.B sa...

Jaha Rickard, om jag läsr mellan raderna så kanske det var lite som jag beskrev innan - lite galet mycket ös...?!?

Om du har möjlighet så tycker jag du ska gå på Spiritualized på Berns idag. Jag nämnde dem igår när jag pratade om ös och Mogwai. Lite kul att de spelar i Sthlm idag då...

Rickard sa...

Kära KB.

Galet mycket ös var det men på det mest positiva sätt man kan mena det på. Sen är det ju en fråga om smak och om delad rumpa(eller nåt sånt där)
Vet inte om jag orkar med en konsert till, har inte hunnit sova så mycket men ska kolla upp dom ändå. Tack för besöket!

K.B sa...

Kolla upp plattorna Lazer guided melodies, Pure phase och Ladies and gentlemen we're floating in space.

Let it come down och den senaste plattan Songs in A and R är också bra.

K.B sa...

Fast är det ös du vill ha ska du nog kolla in Live-plattan från Royal Albert Hall. Suverän!

lisa sa...

konsertupplevelser kan verkligen vara magiska! kul att de inte gjorde dig besviken. spiritualized är verkligen fina också, säger som föregående talare, kolla upp!