torsdag, januari 01, 2009

1 januari 2009

första kvällen på det nya året.
hemma.

har haft en av mina bästa nyårsfiranden på år och dar. bra och fina människor, god mat, bra musik, mycket skratt och dans. jag festar inte så ofta längre men när jag gör det så blir det rejält. idag, bakisdag, som avslutades på Texas Longhorn inne i stan. hyfsad avslutning får jag säga.

nu är det ett nytt år och nya tag. utan att på nåt sätt ge några direkta nyårslöften så är det ändå vissa saker som jag vill med det nya året.

för det första så ska jag ta konstgrejen ett steg till, dvs jag ska gräva ner mig själv lite mer i det hela. spendera mer tid i ateljén och byta ut en hel del av min slötid(här framför datorn tex) till att göra vettiga saker som är relaterat till konsten. leta inspiration, utveckla idéer osv. vilket jag redan har börjat med ikväll, kommit fram till många bra saker om arbetet fram till utställningen och har tom en idé till nästa utställning! och det är ju kul...att iaf ha en fortsättning i bakhuvudet även om det är långt kvar till min premiärutställning.

den andra saken som jag ska göra är att börja fota igen. det senaste halvåret har jag knappt rört kameran trots att den är med mig i väskan varje dag. för det första skulle jag bara vilja fota min vardag...vad jag gör och var jag är. sen ägna mig lite mer åt konstfotografi, det kan ju resultera i en fotoutställning en dag, vem vet...

annars hoppas jag att det rullar på lika bra som det gjort under 2008...med allt egentligen. det känns som hela förra året var en vändning efter många år där ingenting kändes speciellt roligt. mycket ångest och sånt. terapigrejen i början av förra året hjälpte ju mycket och idag är jag mycket bättre på att själv-hjälpa mig..så att säga. jag tar mig lättare ut negativa tankar och tror mer på mig själv, även om mitt självförtroende inte alltid är på topp än. men det kommer mer och mer känns det som. att jag kommit igång mer ordentligt med tränandet de senaste veckorna är väldigt skönt...det hjälper mig ju även på den psykiska biten.

Inga kommentarer: